Kinesiologi hjælper dig med at finde balance

Ordet kinesiologi kommer fra græsk og betyder “læren om bevægelse”, og systemet er udviklet af to amerikanske  kiropraktorer for ca. 40 år siden. Det er baseret på en kobling mellem kiropraktik og den kinesiske videnskab om menneskets energibaner, der kaldes meridianer. Kinesiologien har på grund af sin enkelthed og effektivitet bredt sig hurtigt over det meste af verden.

De to amerikanske kiropraktorer opdagede en sammenhæng mellem musklernes tonus (spændingstilstand) og meridiansystemet og udviklede ud fra denne viden en metode til at teste energitilstanden i kroppen ved hjælp af musklerne. Denne metode kaldes en muskeltest. Kinesiologen tester energien i kroppen ved hjælp af muskeltesten, som vil afsløre ubalancer af såvel fysisk, kemisk som psykisk karakter. De ubalancer, som testen måtte afsløre, vil i løbet af behandlingsforløbet blive afhjulpet. Et behandlingsforløb består oftest af flere enkeltbehandlinger, som normalt varer 1-2 timer. Der arbejdes desuden med følgende præparater: Vitaminer og mineraler, homøopati, urter, kosttilskud og Bachs Blomstermedicin, som du kan læse mere om under menupunktet til højre “Præparater”

Sundhed – en helhed

Kinesiologi gør det ikke alene. Livsvilkår, omgivelser og kost er væsentlige faktorer, der alle spiller en rolle i forbindelse med helbredet. Kinesiologen fungerer som en slags tolk, der kan fortælle dig, hvad dit system har brug for, for at komme i balance  – men det er dig selv, der skal gøre arbejdet. Mange vælger at bruge kinesiologi for at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling. Kinesiologen samarbejder gerne  med det etablerede sundhedssystem og andre behandlere.

Der ydes endnu ikke tilskud fra “Den offentlige sygesikring” eller sygeforsikringen “danmark” til kinesiologibehandling. Derimod er der nogle kommuner, der yder tilskud, så spørg din kommune.

Kinesiologen har tavshedspligt, og der sker ingen registrering af CPR-numre. Af hensyn til behandlingen føres der en journal, som klienten er velkommen til at læse.

 Behandlingsrum på klinikken i København

Behandlingsrum på klinikken i København

 Behandlingsrum på klinikken i Aarhus

Behandlingsrum på klinikken i Aarhus