Kost / Forbrænding / Kosttilskud

For at kroppen ikke skal bruge ressourcer på at fordøje og forbrænde mad, som ikke er så god for os, kan vi opnå mere energi ved at sammensætte en kost, som er mere hensigtsmæssig. Ligesom en bil har brug for benzin med den rigtige oktan, har vi brug for den “rigtige” mad.

Fordøjelsen starter i munden, hvor der allerede dannes fordøjelsesenzymer i spyttet. Herfra går det videre til mavesækken, som producerer saltsyre. Bugspytkirtlen danner yderligere enzymer, og der tilsættes galde fra galdeblæren. Alt dette skal til for, at maden bliver spaltet ned i så små partikler, at vi kan optage næringsstofferne i tyndtarmen. Næringsstofferne transporteres herefter via blodet til leveren, som sørger for fordelingen rundt i kroppen. Resten af føden passerer videre til tyktarmen og ud af systemet via endetarmen.

Der findes en række kosttilskud, som kan afhjælpe en dårlig forbrænding. Få din kinesiolog til at teste, hvad der er godt for dig.

Allergi / Immunsystem

Allergi er som emne oppe i tiden, og nogle gange misbruges ordet måske en smule. Når man ikke rigtig ved, hvad der er galt, så kalder man det for allergi. Hvordan kan det være at ikke alle mennesker udvikler allergi? Vi er jo alle udsat for forskellige stoffer i vores omverden; f.eks. pollen, støv, gluten eller farvestoffer i maden, som kan trænge ind i kroppen f.eks. gennem huden. Første gang en allergiramt person udsættes for et allergen, sker der ikke nogen særlig voldsom reaktion. Personen skal først gøres følsom overfor stoffet, og dette sker ved at man massivt bliver udsat for et allergifremkaldende stof (allergen). Hud og slimhinder bliver irriteret og mindre modstandsdygtige, og man risikerer at udvikle en allergi. Som eksempel kan man tænke på en bager, der dag ud og dag ind indånder fint melstøv. På et tidspunkt er hans forsvarssystem blevet ”provokeret” i et sådant omfang, at kroppen reagerer allergisk. Bageren har nu udviklet en melallergi. En anden forklaring på allergi kan i mange tilfælde være, at det er arveligt.

Kilde: “Sygdomslære – På en anden måde” af Kjeld Bruun-Jensen

Ved kroppens forsvar forstår man alle de mekanismer, der beskytter kroppen mod beskadigelse og fremmed indtrængen. Ved beskyttelse mener man både evnen til at afvise en ubuden gæst og muligheden for at slå en sådan ihjel. Uønskede gæster kan være bakterier, virus, parasitter og svampe. Det er imidlertid en kendsgerning, at kroppens forsvar herudover er i stand til at fjerne og nedbryde udslidte og ødelagte kropsceller. Man må ligeledes tage i betragtning, at kroppens forsvar er med til at destruere celler, der har ændret karakter og er begyndt at dele sig hurtigt og uhæmmet. Således er det også kroppens forsvarssystem, der beskytter os mod cancer.

Stress

Alle oplevelser, positive såvel som negative, påvirker os både psykisk og fysisk. Hvis vi ikke får bearbejdet de negative oplevelser, kan de sætte sig i vores system og bevirke, at vi måske får nogle handlemønstre, der ikke er særligt hensigtsmæssige for os. Vi får måske pludselig en angst eller overbekymring, som vi ikke kan placere, eller måske sætter de sig som smerter i kroppen, en dårlig fordøjelse e.a.

Med hjælp fra kinesiologien kan man finde frem til, hvad årsagen til vores symptomer er og ved hjælp af simple teknikker fjerne stressen fra vores krop og psyke.

Årsagerne skal måske findes i et chok tidligere i livet; trafikuheld, dødsfald, eller måske har vi bare fået lært nogle mønstre i vores barndom, som dengang var nødvendige for at klare sig, men nu giver problemer for os, fordi de ikke mere er hensigtsmæssige. Måske lever vi i et parforhold, der ikke fungerer, eller vi har et arbejde, der gør os kede af det, og vi kan føle os helt låst fast af situationen.

Kinesiologi er en meget effektiv og blid hjælp til at komme af med alt det gamle, så vi kan komme videre i livet og nyde det.